ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja i robotike u...

U srijedu 9. ožujka posjetili smo Srednju školu Bedekovčina. U posjetu, koji je trajao 4 sata, tridesetak učenika SŠ Bedekovčina i učenika partnerskih škola s Erasmus+ projekta Code yourself into English upoznali su se sa Sveučilištem u Zagrebu i FER-om te znanstvenim i nastavnim aktivnostima koje se provode na našem fakultetu.

Učenici su sudjelovali i u tri mini radionice u kojima su imali prilike isprobati Codey Rocky i LEGO Spike Prime obrazovne robote, te ih isprogramirati da obavljaju jednostavne zadatke i komuniciraju sa svojom okolinom.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti