ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice za članove udruge eSTUDENT

U subotu, 5. ožujka, zajedno s udrugom eSTUDENT, tj. njihovim timom za popularizaciju znanosti, održali smo trosatnu "train the trainers" radionicu u kojoj smo ovogodišnjim članicama tima prezentirali neke od naših aktivnosti i opremu s kojom raspolažemo. Grupa od 12 polaznica radionice upoznala se s nizom kratkih aktivnosti koje razvijaju računalno i algoritamsko razmišljanje, društvenim igrama s temom programiranja te s Codey Rocky i LEGO Mindstorms EV3 robotima. Stečeno iskustvo, nastavne materijale i ideje prezentirane na radionici članovi tima će ubuduće primjenjivati na vlastitim STEM radionicama s predškolskom i školskom djecom.

Ova radionica nastavak je kontinuirane suradnje studentske udruge eSTUDENT i FER-a, te FER-ovog programa popularizacije znanosti ŠUZA (kojem je eSTUDENT i jedan od suosnivača), a sama radionica bila je i povod za neke nove ideje i dogovore o budućoj suradnji.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti