ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


FER predstavljen na 1. Sajmu...

Studenti i djelatnici 40 hrvatskih visokoškolskih ustanova sudjelovali su na prvom Sajmu fakulteta, koji se održao 9. veljače u Bjelovaru. Cilj sajma bio je upoznati maturante s područja Bjelovarsko-bilogorske županije s mogućnostima daljnjeg školovanja. Sajam je organizirala Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, a pokroviteljstvo događaja osigurala je županija.

Fakultet elektrotehnike i računarstva predstavili su studenti završne godine diplomskog studija Marko Bratković i Ivan Brkljačić, te izv.prof.dr.sc. Bojan Trkulja, a događaj su prenijeli brojni predstavnici medija.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti