ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti kroz edukacijske seminare za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U 2017. godini organizirali smo preko 30 radionica i znanstveno-popularnih predavanja, a Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je preko 5000 učenika, roditelja i nastavnika u sklopu Dana otvorenih vrata, Noći muzeja, raznih predavanja, radionica i izložbi.

Sljedeći događaji:

13. rujna 2019. NOVsky Novska
27. rujna 2019. Europska noć istraživača
5. - 20. listopada 2019. EU Code Week @ FER
studeni 2019.  Dan otvorenih vrata FER-a
prosinac 2019.  Sat programiranja @ FER

Čačkalica

Želite li promijeniti nešto u svojoj školi? Nedostaje li nešto u školi što bi moglo popraviti svakodnevno školsko funkcioniranje za jednu ili više osoba? Ili postoji nešto što bi vašu školu učinilo puno zanimljivijom i boljom? Postoji li nešto što se pokvarilo ili bi moglo raditi puno bolje? Jeste li ikada promatrali neki predmet i razmišljali kako ga poboljšati ili unaprijediti?
Stiglo nam je novo natjecanje za učenike viših razreda osnovnih škola: https://www.xn--akalica-i6ab.hr/
Nađite tim i prijavite se do 4.2.2019. i izgradite nešto novo.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti