ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti kroz edukacijske seminare za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U 2017. godini organizirali smo preko 30 radionica i znanstveno-popularnih predavanja, a Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je preko 5000 učenika, roditelja i nastavnika u sklopu Dana otvorenih vrata, Noći muzeja, raznih predavanja, radionica i izložbi.

Sljedeći događaji:

13. rujna 2019. NOVsky Novska
27. rujna 2019. Europska noć istraživača
5. - 20. listopada 2019. EU Code Week @ FER
studeni 2019.  Dan otvorenih vrata FER-a
prosinac 2019.  Sat programiranja @ FER

FER predstavljen na 2. smotri...

Studenti i djelatnici više od trideset hrvatskih visokoškolskih ustanova sudjelovali su 25. siječnja 2019. godine na
2. smotri fakulteta u Bjelovaru.
Cilj smotre je upoznati maturante s područja Bjelovarsko-bilogorske županije s mogućnostima daljnjeg školovanja. Smotru je organizirala Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, a pokroviteljstvo događaja osigurala je županija. 
FER su predstavili studenti diplomskog studija Marin Renić i Mateo Ivančić, te izv. prof. dr. sc. Bojan Trkulja, a događaj su prenijeli brojni predstavnici medija.
 

Autor: Ana Fadljević
Popis obavijesti