ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


EU Code Week na FER-u: Radionica...

Izradite svoju vlastitu igru! Dođite na radionicu "Radionica izrade videoigrica (GameMaker)", u ponedjeljak, 13. listopada od 16 do 19 sati, na FER-u, u učionicu A209.

U radionici se podučava korištenje besplatnog programskog okruženja GameMaker koji je osmišljen prvenstveno da bi se mladi jednostavno naučili programiranju. Već nakon par radnih sati svatko će moći pokrenuti svojeg vlastitog klona Pacmana ili Tetrisa, a nakon još malo truda i potpuno novu igricu direktno iz svoje mašte.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti