ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Predavanje na temu "Posao...

U srijedu 4. veljače u 14:45 sati, naš kolega Mirko Sužnjević održat će u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji predavanje na temu "Posao istraživača". U predavanju će se ukratko prezentirati važnost odluke o fakultetu, trenutno stanje na tržištu rada te prezentirati studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

U predavanju će se u detalje opisati prednosti i mane posla istraživača, što točno istraživači na fakultetima rade te način na koji funkcionira doktorski studij.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti