ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Sat programiranja 2014. na FER-u

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i ove se godine, drugi put za redom, uključio u najveći obrazovni događaj u povijesti, Sat programiranja (eng. Hour of Code). Sat programiranja jednosatni je uvod u informatiku i programiranje, osmišljen tako da demistificira programiranje i pokaže kako baš svatko u samo sat vremena može naučiti osnove programiranja i algoritamskog rješavanja problema.
Ovaj globalni događaj, u kojem je prošle godine sudjelovalo preko 15 milijuna učenika iz cijelog svijeta, održava se u tjednu od 8. do 14. prosinca, a na FER-u će se održati u subotu, 13. prosinca, od 16 do 17 sati.

Ulaz je, naravno, besplatan, no kako bismo mogli osigurati potrebne resurse, molimo sve zainteresirani sudionike da se prijave na http://suza.fer.hr/.
 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti