ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet djece iz Zadra FER-u

U petak, 29.5.2015. godine, Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je više od 100 učenika OŠ Zadarski otoci i OŠ Stanovi iz Zadra. Učenici su bili u pratnji svojih učiteljica, Jasminke Bružić, Suzane Peroš i Armanse Ivanov Pensa iz OŠ Zadarski otoci, te Nade Glavan, Suzane Phillips i Jelene Lulić iz OŠ Stanovi.

Tijekom posjeta učenici su imali priliku poslušati zanimljivo predavanja o humanoidnim robotima Aldebaran NAO na kojima su naučili na koji se način NAO kreće, kako uočava pojave u okolini i na koji način ga se može programirati. Kao i obično, učenici su imali puno pitanja i kreativnih zamisli.

Predavanja su u sklopu FER-ovog programa za popularizaciju znansoti "ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu" održali dr.sc. Tamara Petrović i dr.sc. Damjan Miklić, a u pripremi im je pomogao i kolega Frano Petric.   

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti