ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Predavanje o robotici u Gimnaziji...

U okviru Dana otvorene nastave "Nastava bez školskog zvona" u Gimnaziji Nova Gradiška održali smo predavanje o robotici.

Predavanje dr. sc. Damjana Miklića pod naslovom "Roboti: Donosioci blagostanja ili otimači poslova?" privuklo je popriličan interes, pa je održano u dva termina kojima je ukupno prisustvovalo više od 100 učenika.

Zvjezda predavanja bio je Nao robot Rene, koji je demonstrirao neke od svojih sposobnosti gibanja i interakcije.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti