ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva se 14. studenoga 2015. godine održao šesti Dan otvorenih vrata.

U organizaciji je sudjelovalo gotovo stotinu nastavnika i studenata FER-a. Svoja su znanstvena istraživanja izložili oku javnosti na dvadesetak prezentacijskih štandova, a zainteresirani posjetitelji imali su priliku posjetiti i zavodske laboratorije. Ponosni smo što smo svakoga od 2200 posjetitelja razveselili prigodnim darovima.

Više u nastavku obavijesti.

 

Dan otvorenih vrata događanje je namijenjeno prvenstveno maturantima i učenicima srednjih škola koji su pred važnom životom odlukom – što studirati. To je prilika da se bolje upoznaju mogućnostima studiranja na FER-u. Povrh toga, Dan otvorenih vrata posljednjih je godina prerastao u svojevrsni znanstveni festival. Naši izvrsni djelatnici i studenti svake godine izlažu svoje znanstvene i stručne radove, projekte, izume i hobije. Pokazalo se to kao pun pogodak jer je svake godine broj posjetitelja sve veći i veći: sada nam osim učenika srednjih škola, dolaze i njihovi roditelji, nastavnici, djeca osnovnoškolske i vrtićke dobi i svi oni koji svoje slobodno vrijeme vole posvetiti hobijima istraživačke prirode. Posjetite nas i vi sljedeće godine! 

 

 

 

 

Organizacijski tim Dana otvorenih vrata

Autor: Ana Filipović
Popis obavijesti